Leeuwarder Courant

LC Webeditie
De Leeuwarder Courant LC-webeditie is de digitale versie van de papieren LC. Het is de complete krant, met alle redactie- en advertentiepagina's, welke u kunt lezen via Internet. Door de week staat de LC-webeditie om 15.00 uur online en op zaterdag om 09.00 uur. Een jaarabonnement kost 100 euro. Voor vaste abonnees is de krant gratis. Voor actuele abonnementstarieven zie link 'Abonnee worden'.(bron: lc.nl)

"Leeuwarder Courant van morgen" (PDF)

Hier leest u wat morgen in de krant staat
De krant van morgen
"Leeuwarder Courant van morgen" is een PDF bestand die automatisch gegenereerd wordt net voor het moment van downloaden.
Zo krijgen we het voor elkaar om de allerlaatste krantenkoppen van Leeuwarder Courant erin te zetten.
Via "Leeuwarder Courant van morgen" krijgt u het allerlaatste nieuws overzichtelijk in een PDF. Zo leest u hier wat morgen in de krant staat.

Download

iOS Apps

LC.nl
Prijs: EUR 0

LC.nl, het laatste nieuws uit Friesland en de rest van de wereld verzorgd door de Leeuwarder Courant. Rubrieken: regionaal nieuws, cultuur, showbizz, binnen- en buitenlands nieuws en nieuws in foto's. Speciale aandacht is er voor de Friese profclubs SC Cambuur en sc Heerenveen.

LC Krant
Prijs: EUR 0

Met de LC Krant app leest u al het nieuws van de Leeuwarder Courant op uw iPhone, iPad of iPod. Niet alleen krijgt u toegang tot de gehele krant met alle bijlagen, ook vindt u hier al het actuele nieuws van lc.nl Het gebruik van de app is gratis voor onze abonnees. Niet-abonnees kunnen de app gratis downloaden en voor 1,79 een los nummer kopen. De krant is, na downloaden, ook offline te lezen. Ideaal voor onderweg of op vakantie. Deze kranten blijven uiteraard ook beschikbaar in uw persoonlijke archief.

Leeuwarder Courant Rubrieks
Prijs: EUR 0

Vergeet krabbels, mail, sms of een berichtje op Facebook. Om echt op te vallen, maakt u gebruik van de Leeuwarder Courant Rubrieks app. Met de Rubrieks app kunt u in een handomdraai een bericht, oproep, gelukwens of andere boodschap plaatsen in de Leeuwarder Courant. Als u uw bericht op tijd invoert, staat hij morgen al in de krant! Door een kleur te kiezen kunt u uw boodschap extra op laten vallen. Waar u ook bent, met de LC Rubrieks app plaatst u eenvoudig en snel een bericht in de Leeuwarder Courant.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Leeuwarder Courant - Eigen Artikelen


Fri, 25 Jul 2014 16:58:53 +0100

Cambuur: Albert Rusnak komt, Oliver Feldballe vertrekt
LEEUWARDEN - Cambuur is er in geslaagd om middenvelder Albert Rusnak in te lijven. De twintigjarige Slowaak, die vorige week op proef was bij Cambuur, komt van de Engelse topclub en landskampioen Manchester City. Lees verder.

Grou wint wedstrijd Elahuizen
ELAHUIZEN - Schipper Douwe Visser van Grou is winnaar van de SKS-wedstrijd  op Elahuizen. Grootste tegenstander van Grou op de Fluessen was Sneek. Lees verder.

Iris Kroes maakt ‘I still cry' beschikbaar als download
LEEUWARDEN - ‘I still cry', het nummer dat Iris Kroes woensdag zong tijdens de herdenkingsdienst ‘Verbonden in verdriet', is gratis te downloaden. Lees verder.

Schipper onder invloed vaart in donker
LANGWEER - Een 54-jarige man uit IJlst is donderdagavond beboet voor het varen onder invloed. Lees verder.

Twee bekeuringen bij milieucontrole
ELSLOO - Bij een milieucontrole in de gemeenten Smallingerland, Opsterland en Ooststellingwerf zijn twee personen bekeurd. Lees verder.

Kicken op landhuizen, tuinen en mooie dames
Hij vond het maar niks, het landgoed van mevrouw Rengers. Slecht aangelegd en nog slechter onderhouden, zo schreef de dichter en latere romanschrijver Jacob van Lennep in 1823 in het dagboek dat hij bijhield van zijn voetreis door Nederland. Hoogleraar Yme Kuiper loopt de route door het Rijsterbos na. Lees verder.

In cel na scheldpartij over bekeuring
LEEUWARDEN - Voor het beledigen van politieagenten is in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige Leeuwarder opgepakt. Lees verder.

Zangwonder dat Plácido Domingo heet
Plácido Domingo kwam voor een eenmalig optreden naar de Arena van Verona. Een volle bus opera- en Domingo-fans uit het Noorden reisde er naartoe. Het was de reis dubbel en dwars waard. Lees verder.

Nibali rijdt zich tussen de legendes
Nog twee dagen goed opletten en dan heeft Vincenzo Nibali zijn eerste Tour de France gewonnen. Met één gele trui in Parijs schaart de Italiaan zich in één klap tussen wielrenners van naam. Lees verder.

Het festival als laboratorium en vrijplaats
Het zomerse culturele leven speelt zich voornamelijk af in festivalvorm. Wat drijft de festivalbezoekende mens? Lees verder.

Vier overvallen in korte tijd in Heerenveen
HEERENVEEN - De beroving van een vrouw in een hal van de Muntflat in Heerenveen in de nacht van 23 op 24 juli is de vierde overval in korte tijd in die plaats. Lees verder.

Slootjespringen voor gevorderden
It Heidenskip vormt zaterdag traditiegetrouw weer het toneel van de jaarlijkse Nationale Fierljep Manifestatie. Tijdens de voorrondes van dit open kampioenschap proberen fierljeppers uit het hele land zich te plaatsen voor de spectaculaire finales die 's avonds worden gesprongen. Lees verder.

Toen de trein nog toekomst had
Deze zomer doen onze kunstredacteuren een boekje open over hun voorliefdes, fascinaties en obsessies. Rob Leemhuis doet een bekentenis: hij houdt van treinen. Lees verder.

Automobiliste breekt been bij botsing met tractor
HOUTIGEHAGE - Bij een botsing met een tractor op de Folgersterloane in Houtigehage liep een 27-jarige automobiliste uit Kollum donderdag een beenbreuk op. Lees verder.

Fietsster (77) breekt bekken en enkel bij botsing
BEETSTERZWAAG - Een 77-jarige fietsster uit Beetsterzwaag liep donderdagochtend fracturen op aan haar bekken en een enkel bij een aanrijding in haar woonplaats. Lees verder.

Auto brandstofdief vol jerrycans
DONKERBROEK - Voor een poging tot diefstal van brandstof in Donkerbroek is in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Lees verder.

Kijkmiddag bij opgraving
LEEUWARDEN - De gemeente Leeuwarden en de archeologische werkgroep geven komende donderdag 31 juli publieksvoorlichting bij de archeologische opgraving in het Harmoniekwartier. Lees verder.

Naaktloper snuffelt in container Gytsjerk
GYTSJERK - Ze waren op zoek naar een brandstofdief toen hun onderzoek opeens een compleet andere wending kreeg. De politie heeft donderdagnacht bij de snackbar aan de Nieuwe Straatweg een naakte man opgepakt. Lees verder.

Winstsprong voor fietsbedrijf Heerenveen
HEERENVEEN - Fietsenfabrikant Accell in Heerenveen (Koga, Batavus, Sparta) verkocht de eerste helft van dit jaar minder fietsen. Maar de prijzen waren hoger. Lees verder.

Treinverkeer Leeuwarden-Groningen hervat
LEEUWARDEN - Een sein- en wisselstoring heeft er vrijdagochtend voor gezorgd dat het treinverkeer tussen Leeuwarden en Groningen plat kwam te liggen. Lees verder.


hierDenk aan het milieu voordat u print!