Leeuwarder Courant

LC Webeditie
De Leeuwarder Courant LC-webeditie is de digitale versie van de papieren LC. Het is de complete krant, met alle redactie- en advertentiepagina's, welke u kunt lezen via Internet. Door de week staat de LC-webeditie om 15.00 uur online en op zaterdag om 09.00 uur. Een jaarabonnement kost 100 euro. Voor vaste abonnees is de krant gratis. Voor actuele abonnementstarieven zie link 'Abonnee worden'.(bron: lc.nl)

"Leeuwarder Courant van morgen" (PDF)

Hier leest u wat morgen in de krant staat
De krant van morgen
"Leeuwarder Courant van morgen" is een PDF bestand die automatisch gegenereerd wordt net voor het moment van downloaden.
Zo krijgen we het voor elkaar om de allerlaatste krantenkoppen van Leeuwarder Courant erin te zetten.
Via "Leeuwarder Courant van morgen" krijgt u het allerlaatste nieuws overzichtelijk in een PDF. Zo leest u hier wat morgen in de krant staat.

Download

iOS Apps

LC.nl
Prijs: EUR 0

LC.nl, het laatste nieuws uit Friesland en de rest van de wereld verzorgd door de Leeuwarder Courant. Rubrieken: regionaal nieuws, cultuur, showbizz, binnen- en buitenlands nieuws en nieuws in foto's. Speciale aandacht is er voor de Friese profclubs SC Cambuur en sc Heerenveen.

LC Krant
Prijs: EUR 0

Met de LC Krant app leest u al het nieuws van de Leeuwarder Courant op uw iPhone, iPad of iPod. Niet alleen krijgt u toegang tot de gehele krant met alle bijlagen, ook vindt u hier al het actuele nieuws van lc.nl Het gebruik van de app is gratis voor onze abonnees. Niet-abonnees kunnen de app gratis downloaden en voor 1,79 een los nummer kopen. De krant is, na downloaden, ook offline te lezen. Ideaal voor onderweg of op vakantie. Deze kranten blijven uiteraard ook beschikbaar in uw persoonlijke archief.

Leeuwarder Courant Rubrieks
Prijs: EUR 0

Vergeet krabbels, mail, sms of een berichtje op Facebook. Om echt op te vallen, maakt u gebruik van de Leeuwarder Courant Rubrieks app. Met de Rubrieks app kunt u in een handomdraai een bericht, oproep, gelukwens of andere boodschap plaatsen in de Leeuwarder Courant. Als u uw bericht op tijd invoert, staat hij morgen al in de krant! Door een kleur te kiezen kunt u uw boodschap extra op laten vallen. Waar u ook bent, met de LC Rubrieks app plaatst u eenvoudig en snel een bericht in de Leeuwarder Courant.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Leeuwarder Courant - Eigen Artikelen


Fri, 01 Aug 2014 10:43:44 +0100

Automobilist rijdt door na ongeval
OLDEHOLTPADE - Een 59-jarige inwoonster van Weststellingwerf is in de nacht van donderdag op vrijdag om 01:45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Hoofdweg in Oldeholtpade. Lees verder.

Barometer: ambachtelijke slagerijen
Hoe staat de noordelijke economie er voor? Die vraag staat centraal in de Barometer. Deze LC-serie richt iedere maand de schijnwerper op een andere sector. Ondernemers, deskundigen, werknemers en consumenten schetsen de stand van zaken. Deze maand: de ambachtelijke slagerijen. Lees verder.

Tweede aanhouding in zaak brandstofdiefstal
GYTSJERK - Een 26-jarige man uit Leeuwarden die betrokken zou zijn geweest bij de diefstal van brandstof bij een loonbedrijf aan de Canterlandseweg in Gytsjerk, een week eerder, is donderdag aangehouden. Lees verder.

Afschuw over reeks paardenmishandelingen
OOSTERWOLDE Op internet spreken paardenliefhebbers hun afschuw uit over een reeks dierenkwellingen. Paardenarts Julius Peters uit Oosterwolde bepleit het bij elkaar brengen van aangiftes. Lees verder.

'Clowns' laten voorbijgangers schrikken
SNEEK - Twee mannen uit Sneek zijn aangehouden nadat ze in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.30 uur voorbijgangers in de fietstunnel onder de Lemmerweg bij de flat aan de Potterzijlstraat lieten schrikken. Lees verder.

Jagger rockt weer én produceert
Na maanden van stilte laat Mick Jagger weer van zich spreken. Behalve fantastische shows kan het publiek rekenen op beeldproducties van de muzikant. Lees verder.

Wielrennen is een verhaal
Deze zomer doen kunstredacteuren een boekje open over hun voorliefdes, fascinaties en obsessies. Vandaag Job van Schaik over zijn favoriete wielerboeken. Lees verder.

Inbreker betrapt in Leeuwarden
LEEUWARDEN - Een 41-jarige man uit Leeuwarden is donderdagmiddag aangehouden nadat hij probeerde in te breken aan de Carlierstraat in Leeuwarden. Lees verder.

Man breekt scooter open
LEEUWARDEN - Een 25-jarige man uit Leeuwarden heeft donderdagavond aan de Snekertrekweg geprobeerd spullen uit een geparkeerde scooter te stelen. Lees verder.

Ook Fries-Engels in Google Translate
LEEUWARDEN Als alles meezit verschijnt binnenkort niet alleen een vertaalprogramma voor het Fries en het Nederlands online, maar ook voor het Fries en het Engels. Lees verder.

Paul Singer, 'een man die arme landen nog armer maakt'
BUENOS AIRES Deze week probeerde Argentinië tevergeefs een akkoord te bereiken met zijn grootste schuldeiser, de schatrijke Amerikaan Paul Elliott Singer. Een nieuw bankroet dreigt. Lees verder.

Notaris Beks verrast door drie maanden schorsing
FEANWALDEN Notaris Freerk Beks (Feanwâlden) mag drie maanden zijn ambt niet uitoefenen wegens ,,onwaardig'' gedrag. Hij vindt de tuchtmaatregel ,,wel fors''. Lees verder.

Tientallen eenden dood door botulisme
LEEUWARDEN - Op verschillende plekken in Friesland steekt botulisme de kop op, met zeker tientallen dode watervogels tot gevolg. Lees verder.

Kelders: geen vervolging eigenaren en gemeente
LEEUWARDEN Het Openbaar Ministerie gaat geen extra onderzoek doen naar de grote brand op de Kelders in Leeuwarden. Dit betekent dat de pandeigenaren en de gemeente niet worden vervolgd. Lees verder.

Brand snackbar wielerdorp: extra omzet in rook op
SURHUISTERVEEN De medewerkers van snackbar-lunchroom It Stee in Surhuisterveen moeten hun plannen bijstellen na een uitslaande brand donderdagnacht. Lees verder.

Voet, hoofd, maag, zij, borst; Dalgaard scoort
HEERENVEEN Van alle topspitsen die SC Heerenveen afleverde, droeg vrijwel niemand het befaamde nummer 9. Thomas Dalgaard krijgt het direct toebedeeld. ,,Wat druk maakt me sterker.'' Lees verder.

Ondertussen in dat andere Palestijnse gebied
Nog natrillend van de invasie van honderden Israëlische soldaten begin deze zomer, stijgt nu de ontzetting over de gewelddadige escalatie in de zwaarbevochten Palestijnse strook. Wat denkt ‘de man op straat'? Een verslag vanuit de Westelijke Jordaanoever. Lees verder.

Verlaatsterweg in Gerkesklooster blijft dicht
GERKESKLOOSTER - De Verlaatsterweg, die loopt langs het deels afgebrande kaaspakhuis van FrieslandCampina in Gerkesklooster, blijft ook vrijdag afgesloten voor het verkeer. Lees verder.

Knapen schoppen containers om in Akkrum
AKKRUM - Twee jongens (15 en 16 jaar) uit Eindhoven werden donderdagavond door de politie betrapt toen ze in Akkrum twee grijze containers omver trapten. Lees verder.

Brand Kelders: geen vervolging pandeigenaren
LEEUWARDEN - Het OM gaat geen extra onderzoek doen naar de grote brand op de Kelders in Leeuwarden in oktober vorig jaar. Lees verder.

Fietsen langs Makkumer tegelkunst
Leeuwarden legt de ene na de andere fietstunnel aan. Het worden geen betonnen holen, maar kleurige kunstroutes, voorzien van Friese tegels. Lees verder.

'It totaalplaatsje kloppet'
GROU - Douwe Visser ligt met het Grouster Skûtsje op kampioenskoers. Over een skûtsjeschipper voor wie dit jaar alle puzzelstukjes goed vallen. Lees verder.

Bijzondere ring op Ameland
HOLLUM - Een bijzondere gouden ring, ooit door de adellijke Cammingha's op Ameland gedragen, wordt vanaf volgende week ten toon gesteld in het Sorgdragermuseum in Hollum. Lees verder.

Feestblazers na verbanning weer terug op Starteiland
Acht jaar geleden werd de Blauhúster Dakkapel verbannen van het Starteiland om ruimte te bieden aan hogere cultuur. Nu zijn de feestende blazers terug met De Putkapel. Lees verder.

Hoofdprijs met zwart randje
SNEEK - In de Sneekweek, die morgen start, zal met argusogen worden gekeken naar de Splash B-klasse. Vorig jaar werd een zwarte bladzijde geschreven. Een reconstructie. Lees verder.

Centrale As stuit in Wâlterswâld op put
WALTERSWALD - Bij de aanleg van de Centrale As is in Wâlterswâld een talud van een 13 meter diepe bouwput gaan schuiven. Een damwand moet onheil voorkomen. Lees verder.

Notaris Beks verrast door schorsing
FEANWALDEN - Notaris Freerk Beks (Feanwâlden) mag drie maanden zijn ambt niet uitoefenen wegens ,,onwaardig'' gedrag. Hij vindt de tuchtmaatregel ,,wel fors''. Lees verder.

Video: Langs de lijn - De kaatsaanmerkers van de PC
FRANEKER - Je ziet ze bij iedere wedstrijd, maar toch vallen ze niet echt op: de kaatsaanmerkers van de PC. Lees verder.

Gerkesklooster: verkeersweg weer gesloten
GERKESKLOOSTER - De Verlaatsterweg in Gerkesklooster is donderdagmiddag wegens nabluswerkzaamheden opnieuw afgesloten voor het verkeer. Lees verder.


hierDenk aan het milieu voordat u print!