Leeuwarder Courant

LC Webeditie
De Leeuwarder Courant LC-webeditie is de digitale versie van de papieren LC. Het is de complete krant, met alle redactie- en advertentiepagina's, welke u kunt lezen via Internet. Door de week staat de LC-webeditie om 15.00 uur online en op zaterdag om 09.00 uur. Een jaarabonnement kost 100 euro. Voor vaste abonnees is de krant gratis. Voor actuele abonnementstarieven zie link 'Abonnee worden'.(bron: lc.nl)

"Leeuwarder Courant van morgen" (PDF)

Hier leest u wat morgen in de krant staat
De krant van morgen
"Leeuwarder Courant van morgen" is een PDF bestand die automatisch gegenereerd wordt net voor het moment van downloaden.
Zo krijgen we het voor elkaar om de allerlaatste krantenkoppen van Leeuwarder Courant erin te zetten.
Via "Leeuwarder Courant van morgen" krijgt u het allerlaatste nieuws overzichtelijk in een PDF. Zo leest u hier wat morgen in de krant staat.

Download

iOS Apps

LC Krant
Prijs: EUR 0

Met de LC Krant app leest u al het nieuws van de Leeuwarder Courant op uw iPhone, iPad of iPod. Niet alleen krijgt u toegang tot de gehele krant met alle bijlagen, ook vindt u hier al het actuele nieuws van lc.nl Het gebruik van de app is gratis voor onze abonnees. Niet-abonnees kunnen de app gratis downloaden en voor 1,79 een los nummer kopen. De krant is, na downloaden, ook offline te lezen. Ideaal voor onderweg of op vakantie. Deze kranten blijven uiteraard ook beschikbaar in uw persoonlijke archief.

LC.nl
Prijs: EUR 0

De Leeuwarder Courant weet als geen ander wat er speelt in Friesland. Met deze app heeft u toegang tot het laatste nieuws uit de provincie, maar krijgt u ook het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Het nieuws wordt de hele dag door nauwgezet gevolgd. De redactie van de Leeuwarder Courant houdt voortdurend de vinger aan de pols, of het nu gaat om regio, sport, cultuur of economie. De app biedt ook achtergronden, reportages en interviews, die duiding geven aan het snelle nieuws. U kunt de app naar eigen voorkeur instellen. Via het menu kunt u aangeven hoeveel berichten u in elke rubriek wilt zien, bepaalde rubrieken in- of uitschakelen en een eigen rangorde aangeven. Lezers kunnen foto’s en tips naar de redactie sturen. De app biedt een groot aantal gratis berichten en daarnaast vele plusartikelen. Onbeperkte toegang: als abonnee van de Leeuwarder Courant heeft u gratis en onbeperkt toegang. Log in met uw account. Nog geen abonnee? Om onbeperkt toegang te krijgen, kunt u toegang kopen. Een dagpas voor 24 uur onbeperkt toegang tot alle artikelen kost 0,89 euro.

Leeuwarder Courant Rubrieks
Prijs: EUR 0

Vergeet krabbels, mail, sms of een berichtje op Facebook. Om echt op te vallen, maakt u gebruik van de Leeuwarder Courant Rubrieks app. Met de Rubrieks app kunt u in een handomdraai een bericht, oproep, gelukwens of andere boodschap plaatsen in de Leeuwarder Courant. Als u uw bericht op tijd invoert, staat hij morgen al in de krant! Door een kleur te kiezen kunt u uw boodschap extra op laten vallen. Waar u ook bent, met de LC Rubrieks app plaatst u eenvoudig en snel een bericht in de Leeuwarder Courant.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Leeuwarder Courant - Eigen Artikelen


Sat, 31 Jan 2015 09:22:23 +0100

OM stuurt verdachten naar verkeerde rechtbank
LEEUWARDEN - Tien Groningers en Drenten moesten gisteren naar de politierechter in Leeuwarden. Acht Friezen werden in Groningen verwacht. Foutje van het OM. Lees verder.

LC Weekend: Wat je gelezen moet hebben
Het is weekend. Tijd om eens op de bank te kruipen met de beste nieuwsartikelen. Dit is een overzicht van wat je dit weekend echt niet mag missen. Lees verder.

‘Op de golven van de intuïtie'
Schrijver Atte Jongstra (58) raakte na een abrupt verbroken huwelijk ineens dakloos. Zijn nieuwe boek Worst baseerde hij op deze periode. ,,De viezigheid en de drankzucht heb ik overdreven.'' Lees verder.

Drachten moet knoop over sloop doorhakken
DRACHTEN De sloop van een pand in het centrum van Drachten heeft de plaatselijke politiek in de greep. Dinsdagavond hoopt de Smallingerlandse politiek eruit te komen, als het opnieuw over de detailhandelsvisie gaat. Lees verder.

Meer extreme overlast in Smallingerland
DRACHTEN - In de gemeente Smallingerland is het aantal meldingen van overlast door drugsgebruik, relatieproblemen en burenruzies flink gestegen Lees verder.

Tandje Terug: Geen snoep, wel rijles
In iedere aflevering van de nieuwe serie Tandje Terug vertelt een consuminderexpert over zijn of haar keuzes en geeft tips en adviezen. Lees verder.

De gunfactor van de Friese universiteit
LEEUWARDEN - Twaalf jaar nadat een soortgelijk plan op tafel lag, lijkt Friesland af te koersen op een University College (UC). Waarom toen niet en nu wel? Lees verder.

Friezen stoken de kachel thuis lekker op
LEEUWARDEN - Drenten verbruiken thuis het meeste aardgas, daarna Groningers en Friezen scoren brons. Inwoners van Flevoland hebben slechts de helft nodig, blijkt uit gegevens van het CBS. Lees verder.

Ouders blijven hopen
Wat is er met de 43 studenten gebeurd die al vier maanden worden vermist in Mexico? Vermoord, aldus justitie. ,,We geloven er niets van'', zeggen de ouders, die deze week massale protesten op gang brachten. Lees verder.

Cariben in Europa
Met de azuurblauwe zee en spierwitte stranden in combinatie met ruige natuur doet het Italiaanse eiland Sardinië niet onder voor een bestemming aan een verre tropische kust. Lees verder.

Jantien: In de war
We zaten klaar voor Wie is de Mol, maar er kwam helemaal geen Wie is de Mol. We zagen een filmpje van een jongen, in een NOS-studio. ,,Ik weet dat-ie een wapen heeft'', zei ik tegen de junioren. ,,Maar ik vind hem ook wel weer aandoenlijk.'' Lees verder.

De gunfactor van de Friese universiteit
LEEUWARDEN Twaalf jaar nadat een soortgelijk plan op tafel lag, lijkt Friesland af te koersen op een University College (UC). Waarom toen niet en nu wel? Lees verder.

Terugblik met vertrekkende Oebele Brouwer
LEEUWARDEN - Officier van justitie Oebele Brouwer (54) verlaat na bijna een kwart eeuw het Openbaar Ministerie Noord-Nederland. Brouwer wordt landelijk recherche-officier. Lees verder.

Keerzijde van liefde
Rouwen hoort erbij in het leven. Maar na een moord of zelfmoord komen veel nabestaanden er niet zelf uit. Klinisch psycholoog Jos de Keijser behandelt mensen die kampen met complexe rouw. Lees verder.

Jeugdbaan is blijvertje in Friesland
LEEUWARDEN - Jonge Friezen die dankzij een potje van het rijk een half jaar aan het werk kunnen bij een bedrijf, blijken spekkoper. Zodra de subsidie op is, houdt de baas hen meestal gewoon in dienst. Lees verder.

Nieuwe fietsboxen aan stadsranden
LEEUWARDEN - De gemeente Leeuwarden breidt het aantal boxen met ‘lease-fietsen' de komende tijd flink uit. Lees verder.

Een jaar zonder plan
Ze maakte jarenlang werkdagen van twaalf uur. En vanaf nu niet meer. Plaatsvervangend chef Nathalie Kramers van de politie Noord-Nederland zwaait af. Lees verder.

Zes nieuwe kranten in de fietstas
NDC mediagroep, uitgever van Dagblad van het Noorden, verspreidt met ingang van maandag ook de zes landelijke kranten van De Persgroep. ,,Een flinke klus'', zegt Jan Deen, hoofd transport en distributie. Lees verder.

NDC bezorgt zes nieuwe kranten
LEEUWARDEN - Vanaf maandag verspreidt en bezorgt NDC Mediagroep, uitgever van de Leeuwarder Courant, ook de zes kranten van De Persgroep. ,,Een flinke klus'', zegt Jan Deen, hoofd transport en distributie. Lees verder.

De Sionsberg krijgt er afdelingen bij
DOKKUM - Maandag openen er twee nieuwe afdelingen in Medisch Centrum De Sionsberg. Lees verder.

Daley Sinkgraven naar Ajax
DORDRECHT - Daley Sinkgraven verruilt SC Heerenveen per direct voor Ajax. Lees verder.

Heerenveen wint weer niet van Dordrecht
DORDRECHT - SC Heerenveen verspeelde vrijdagavond voor de tweede keer dit seizoen punten aan FC Dordrecht. In Dordrecht bleef het 0-0. Lees verder.

Inbraak in Kringloop Gorredijk
GORREDIJK - In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een Kringloopwinkel aan 't Kiemke in Gorredijk. Lees verder.

Man rijdt 72 kilometer te snel op Klaverblad
HEERENVEEN - Bij een snelheidscontrole op het Klaverblad in Heerenveen reed een man uit Almere 72 kilometer te snel. Lees verder.

LIVE: SC Heerenveen - Dordrecht eindigt in 0-0
DORDRECHT - SC Heerenveen speelt om 20.00 uur tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Lees verder.

Minder koeien op veemarkt
LEEUWARDEN - De veemarkt in Leeuwarden zag de aanvoer van het aantal slachtkoeien vorig jaar fors dalen: van 21.150 naar 20.000. Lees verder.

Ruim twintig kopers voor failliet Aqua Zoo
LEEUWARDEN - Meer dan twintig kopers hebben interesse in overname van het bankroete dierenpark Aqua Zoo in Leeuwarden. Lees verder.

Hongaarse winkeldieven betrapt in Grou
GROU - Drie Hongaarse winkeldieven zijn vrijdagmiddag betrapt in een supermarkt aan de Stationsweg in Grou. Lees verder.


hierDenk aan het milieu voordat u print!