Leeuwarder Courant

LC Webeditie
De Leeuwarder Courant LC-webeditie is de digitale versie van de papieren LC. Het is de complete krant, met alle redactie- en advertentiepagina's, welke u kunt lezen via Internet. Door de week staat de LC-webeditie om 15.00 uur online en op zaterdag om 09.00 uur. Een jaarabonnement kost 100 euro. Voor vaste abonnees is de krant gratis. Voor actuele abonnementstarieven zie link 'Abonnee worden'.(bron: lc.nl)

"Leeuwarder Courant van morgen" (PDF)

Hier leest u wat morgen in de krant staat
De krant van morgen
"Leeuwarder Courant van morgen" is een PDF bestand die automatisch gegenereerd wordt net voor het moment van downloaden.
Zo krijgen we het voor elkaar om de allerlaatste krantenkoppen van Leeuwarder Courant erin te zetten.
Via "Leeuwarder Courant van morgen" krijgt u het allerlaatste nieuws overzichtelijk in een PDF. Zo leest u hier wat morgen in de krant staat.

Download

iOS Apps

LC.nl
Prijs: EUR 0

LC.nl, het laatste nieuws uit Friesland en de rest van de wereld verzorgd door de Leeuwarder Courant. Rubrieken: regionaal nieuws, cultuur, showbizz, binnen- en buitenlands nieuws en nieuws in foto's. Speciale aandacht is er voor de Friese profclubs SC Cambuur en sc Heerenveen.

LC Krant
Prijs: EUR 0

Met de LC Krant app leest u al het nieuws van de Leeuwarder Courant op uw iPhone, iPad of iPod. Niet alleen krijgt u toegang tot de gehele krant met alle bijlagen, ook vindt u hier al het actuele nieuws van lc.nl Het gebruik van de app is gratis voor onze abonnees. Niet-abonnees kunnen de app gratis downloaden en voor 1,79 een los nummer kopen. De krant is, na downloaden, ook offline te lezen. Ideaal voor onderweg of op vakantie. Deze kranten blijven uiteraard ook beschikbaar in uw persoonlijke archief.

Leeuwarder Courant Rubrieks
Prijs: EUR 0

Vergeet krabbels, mail, sms of een berichtje op Facebook. Om echt op te vallen, maakt u gebruik van de Leeuwarder Courant Rubrieks app. Met de Rubrieks app kunt u in een handomdraai een bericht, oproep, gelukwens of andere boodschap plaatsen in de Leeuwarder Courant. Als u uw bericht op tijd invoert, staat hij morgen al in de krant! Door een kleur te kiezen kunt u uw boodschap extra op laten vallen. Waar u ook bent, met de LC Rubrieks app plaatst u eenvoudig en snel een bericht in de Leeuwarder Courant.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Leeuwarder Courant - Eigen Artikelen


Wed, 22 Oct 2014 13:08:47 +0100

‘Stop de konijnenjacht op Terschelling'
TERSCHELLING - De Stichting Faunabescherming eist een onmiddellijke stop op de konijnenjacht op Terschelling. Donderdag dient daartoe een rechtszaak in Amsterdam. Lees verder.

Auto te water in Balk
BALK - Diverse brandweerkorpsen en een duikteam werden woensdagochtend opgeroepen nadat in Balk iemand met een auto te water was geraakt. Lees verder.

Vier kandidaten voor failliete Flach
HEERENVEEN - Vier kandidaten hebben zich gemeld voor overname van – delen – van de failliete verpakkingsdrukkerij Flach in Heerenveen. Lees verder.

Tienduizendste bezoeker voor dino-expositie
LEEUWARDEN - De dinosaurissenexpositie in het Fries Natuurmuseum te Leeuwarden heeft sinds de opening op 11 oktober tienduizend bezoekers getrokken. Lees verder.

Vrachtschip verliest 60 pakketten hout
TERSCHELLING - Twee vrachtschepen hebben vannacht en vanmorgen lading verloren ten noorden van Terschelling. Lees verder.

Geen beroep na vrijspraak brand Kelders
LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie gaat niet in beroep tegen de vrijspraak van de 39-jarige Irakees uit Drachten die verantwoordelijk werd gesteld voor de brand op de Kelders. Lees verder.

Onderzoek naar dementie met DNA van 100-plussers
Het VUmc-Alzheimercentrum in Amsterdam heeft bijna het materiaal bijeen voor een groot onderzoek naar de oorzaak van dementie. Daarvoor is het DNA nodig van honderd 100-plussers. Lees verder.

Duo betrapt op wapenbezit bij tankstation
LEEUWARDEN - Bij een tankstation aan de Groningerstraatweg in Leeuwarden zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen aangehouden voor wapenbezit. Lees verder.

Automobilist gewond na botsing tegen boom
WIJNJEWOUDE - Een 24-jarige automobilist uit Wijnjewoude is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding tegen een boom. Lees verder.

Brandweer: ‘beperkte inzet tijdens stormnacht'
LEEUWARDEN - Brandweer Fryslân is in de avond en nacht van 21 op 22 oktober in totaal zes keer uitgerukt voor een melding van stormschade. Lees verder.

‘Eind oktober afronding bouwopname Lawei'
DRACHTEN - De Raad van Arbitrage heeft nog zeker tot eind deze maand nodig om de bouwstand van schouwburg De Lawei in Drachten op te nemen. Lees verder.

Dertig dijkwachten op pad langs de kust
HARLINGEN - Wetterskip Fryslân heeft sinds woensdagochtend half 7 dijkbewaking ingesteld langs de Waddenzeekust en op Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog. Lees verder.

Keurig bewijsje van Mata Hari's executie
LEEUWARDEN De doodsverklaring van Mata Hari moet het nationale archiefstuk van het jaar worden, vindt het Historisch Centrum Leeuwarden. Lees verder.

Amsterdammers in Oldeholtpade opgepakt bij gouddeal
OLDEHOLTPADE - Bij een handelaar in edelmetalen in Oldeholtpade zijn maandag vier Amsterdammers opgepakt voor oplichting. Lees verder.

Hoe de wind waait...
Het stormt in Friesland. Vannacht eventjes letterlijk, figuurlijk al een hele poos. Het debat over de wenselijkheid van windturbineparken gaat vooral over waar die zouden moeten komen. In vogelvlucht: de botsende standpunten over vier kampen verdeeld. Lees verder.

Muziek straks weer ‘voor elite'
Met een lawaaidemonstratie liet It Toanhûs De Friese Meren gisterochtend weten de voorgenomen bezuinigingen op het cultuuronderwijs niet te pikken. Lees verder.

Belonen in plaats van straffen
Het roer is om op de Toermalijn in Franeker. Positief gedrag wordt beloond, negatief gedrag krijgt geen aandacht. Daardoor dooft het negatieve gedrag uit. Lees verder.

Dementie-onderzoek 100-plussers
AMSTERDAM - Het VUmc-Alzheimercentrum in Amsterdam hoopt aan het eind van het jaar dna-materiaal te hebben verzameld van honderd 100-plussers. Lees verder.

Zeeziekte houdt snelboot uit de vaart
VLIELAND - Het stormde nog niet eens, toen rederij Doeksen maandag de snelboot naar Vlieland alweer schrapte. Rederijdirecteur Paul Melles antwoordt. Lees verder.

‘Burgers, kom nu uit die leunstoel'
Met zijn nieuwe boek De schaduwelite schreef financieel geograaf Ewald Engelen, een felle aanklacht tegen politici, bankiers, toezichthouders en economen. Lees verder.

Molendeal: winst naar samenleving
LEEUWARDEN/HEERENVEEN - De opbrengst van nieuwe partijen windmolens in Friesland moet niet voor een deel maar helemaal terugvloeien naar de samenleving. Lees verder.

Een paar blokjes karton als redding
Zijn materiaal deugde niet, merkte Jan Blokhuijsen vorig jaar. Maar in het seizoen gaan rommelen met je schaatsen, dat is een taboe, wist de Noord-Hollander ook. Hoe een paar stukjes karton zijn Olympische Spelen redden. Lees verder.

‘Controle op ebola bij aankomst weinig zinvol'
DEN HAAG - Het is weinig zinvol om mensen die vanuit Afrikaanse risicolanden naar Nederland reizen, bij aankomst op bijvoorbeeld Schiphol te controleren op ebola. Lees verder.

Niet meer bang dankzij virtual reality
LEEUWARDEN - Angststoornissen worden behandeld met blootstelling aan die angst. Maar tussen een druk plein op YouTube en in het echt zit een wereld van verschil. Nu is er een tussenstap: virtual reality. Lees verder.

Niet meer bang
LEEUWARDEN Angststoornissen worden behandeld met blootstelling aan die angst. Maar tussen een druk plein op YouTube en in het echt zit een wereld van verschil. Nu is er een tussenstap: virtual reality. Lees verder.

‘Ruim baan voor dwarsliggende super'
SINT ANNAPAROCHIE - De lang geheimgehouden ‘supermarktdeal' tussen de gemeente het Bildt en supermarkteigenaar Herman Wassenaar zet de lokale democratie buitenspel. Lees verder.

Video: Stormkijkers op Harlinger haven
HARLINGEN - Iedere storm heeft zo zijn charme. De eerste herfstkraker van dit seizoen trok dinsdagavond weer tal van nieuwsgierigen naar de Harlinger haven. Lees verder.


hierDenk aan het milieu voordat u print!