Leeuwarder Courant

LC Webeditie
De Leeuwarder Courant LC-webeditie is de digitale versie van de papieren LC. Het is de complete krant, met alle redactie- en advertentiepagina's, welke u kunt lezen via Internet. Door de week staat de LC-webeditie om 15.00 uur online en op zaterdag om 09.00 uur. Een jaarabonnement kost 100 euro. Voor vaste abonnees is de krant gratis. Voor actuele abonnementstarieven zie link 'Abonnee worden'.(bron: lc.nl)

"Leeuwarder Courant van morgen" (PDF)

Hier leest u wat morgen in de krant staat
De krant van morgen
"Leeuwarder Courant van morgen" is een PDF bestand die automatisch gegenereerd wordt net voor het moment van downloaden.
Zo krijgen we het voor elkaar om de allerlaatste krantenkoppen van Leeuwarder Courant erin te zetten.
Via "Leeuwarder Courant van morgen" krijgt u het allerlaatste nieuws overzichtelijk in een PDF. Zo leest u hier wat morgen in de krant staat.

Download

iOS Apps

LC.nl
Prijs: EUR 0

De Leeuwarder Courant weet als geen ander wat er speelt in Friesland. Met deze app heeft u toegang tot het laatste nieuws uit de provincie, maar krijgt u ook het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Het nieuws wordt de hele dag door nauwgezet gevolgd. De redactie van de Leeuwarder Courant houdt voortdurend de vinger aan de pols, of het nu gaat om regio, sport, cultuur of economie. De app biedt ook achtergronden, reportages en interviews, die duiding geven aan het snelle nieuws. U kunt de app naar eigen voorkeur instellen. Via het menu kunt u aangeven hoeveel berichten u in elke rubriek wilt zien, bepaalde rubrieken in- of uitschakelen en een eigen rangorde aangeven. Lezers kunnen foto’s en tips naar de redactie sturen. De app biedt een groot aantal gratis berichten en daarnaast vele plusartikelen. Onbeperkte toegang: als totaal- of digitaal abonnee van de Leeuwarder Courant heeft u gratis en onbeperkt toegang. Log in met uw account. Nog geen abonnee? Om onbeperkt toegang te krijgen, kunt u toegang kopen. Een dagpas voor 24 uur onbeperkt toegang tot alle artikelen kost 0,99 euro.

LC Krant
Prijs: EUR 0

Met de LC Krant app leest u al het nieuws van de Leeuwarder Courant op uw iPhone, iPad of iPod. Niet alleen krijgt u toegang tot de gehele krant met alle bijlagen, ook vindt u hier al het actuele nieuws van lc.nl Het gebruik van de app is gratis voor onze abonnees. Niet-abonnees kunnen de app gratis downloaden en voor 1,79 een los nummer kopen. De krant is, na downloaden, ook offline te lezen. Ideaal voor onderweg of op vakantie. Deze kranten blijven uiteraard ook beschikbaar in uw persoonlijke archief.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

- Eigen Artikelen


Sat, 30 Apr 2016 19:40:47 +0100

Zeewater om de oren tijdens Reddingbootdag
Alle KNRM-stations in Nederland openden zaterdag de deuren tijdens de Reddingbootdag. Lees verder.

Balk blijft in de race voor kampioenschap
In 1E blijft Balk in de race voor het kampioenschap. Van Buitenpost werd met 1-0 gewonnen. Lees verder.

ONS verliest van HHC Hardenberg
ONS Boso Sneek is nog steeds niet zeker van een langer verblijf in de topklasse. De ploeg van Richard Karrenbelt verloor zaterdag met 1-2 van HHC Hardenberg. Lees verder.

Steur moet Smink naar wereldfinale brengen
Chefkok Jan Smink uit Wolvega, commis Sander Verhaaf en coach Lars Aukema treden woensdag 11 mei aan tijdens de Europese selectiewedstrijd van kookcompetitie Bocuse d'Or in Boedapest. Lees verder.

Danny de Graaf zorgt voor de sfeer
Sportcompetities naderen hun ontknoping. Een gouden tijd voor Danny de Graaf. Hij verkoopt fan-artikelen en creëert sfeeracties voor supporters. Lees verder.

Zwak Harkemase Boys nog geen kampioen
URK - Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 2-0 verloren op Urk. Het is nog geen kampioen in de hoofdklasse. Lees verder.

Grote sluis van Lorentzsluizen beschadigd na aanvaring
Een Urker kotter is zaterdag rond 13.00 uur bij de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand tegen de vloeddeur aan het binnenhoofd van de grote sluis gevaren. Lees verder.

Raadsels rond Rudy’s vliegtuigcrash
Morgen is het precies 56 jaar geleden dat de Amerikaan Gary Powers in zijn U-2-spionagevliegtuig uit de lucht werd geschoten boven de Sovjet Unie. Twee jaar eerder, in 1958, overkwam een Friese emigrant in Amerikaanse dienst hetzelfde. Lees verder.

200.000 stukken verhuisd, niks gebroken
De hele collectie van het Fries Museum is verhuisd. Een eeuwenoud wijnvat verliet gisteren als laatste het oude depot aan de Turfmarkt. Lees verder.

Joyride Oldetrijne eindigt in sloot
OLDETRIJNE - Aan de Merriemaden in Oldetrijne belandde vrijdagavond een auto met drie joyriders in de sloot. Lees verder.

Luidruchtige vrouw (44) beledigt agenten
LEEUWARDEN - De politie heeft vrijdagavond aan de Boksdoornstraat in Leeuwarden een 44-jarige vrouw aangehouden, die schold op omstanders en agenten beledigde. Lees verder.

Spannende robotwedstrijden voor legoteam Comenius
ST. LOUIS - Het team van Comenius Mariënburg in Leeuwarden, dat meedoet aan de eindronde van de First Lego League (FLL) in de Verenigde Staten, doet op deze website verslag van hun belevenissen. Vandaag: teamlid Robin van der Craats van JustNormal aan het woord over de spannende robot runs. Lees verder.

KNMI: 20 graden in zicht
LEEUWARDEN Er lijkt een einde te komen aan het koele voorjaar. Het KNMI voorziet vanaf donderdag een stijging van de temperatuur. Lees verder.

Drie gewonden bij ongeluk in Groene Ster
LEEUWARDEN - In recreatiegebied De Groene Ster bij Leeuwarden zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mensen gewond geraakt, nadat de auto waarin ze zaten tegen een boom botste. Lees verder.

De macher van de Monnikemuurstraat
Cor Boonstra, zoon van een melkboer uit de Monnikemuurstraat, zette alles opzij voor zijn carrière. Reclameman Manfred Bik schreef er een boek over. Lees verder.

Hete Soep: Het leukste?
Het leukste restaurant van Friesland. In januari van dit jaar wist It Posthûs in Makkum die titel binnen te slepen. Daar moet Hete Soep dus nodig eens een kijkje gaan nemen, dachten we. Onze gastvrouw relativeert, direct als we er naar vragen, heel bescheiden: ,,Ach, het is wel een wedstrijd waar je jezelf voor opgeeft en waarvoor je stemmen moet binnenhalen, hoor... Maar toch.’’ Inderdaad, maar toch. Een restaurant moet wel íets goed doen, wil het genoeg fans mobiliseren om een positieve beoordeling achter te laten. We zijn benieuwd of we die fans gelijk kunnen geven. Lees verder.

Rechtbank: Belletje in je hoofd
Allebei sterke brillenglazen, een stevige onderkin, een vrolijk piekend kuifje op het voorhoofd en dezelfde, toch wat beteuterde blik. Het lijdt geen twijfel: vader en zoon maken hun opwachting bij politierechter Jolanda Lootsma. Lees verder.

Radicalisering of idealen op drift?
De week voorafgaand aan Charlie Hebdo was Bertjan Doosje (50) nog op vakantie in Parijs. Toevallig overnachtte hij vlakbij de plek waar de aanslagen plaatsvonden. Met terugwerkende kracht kwam de terreur ineens heel dichtbij voor de sociaal wetenschapper, die zich gewoonlijk vooral vanachter zijn bureau met extremisme bezighoudt. Lees verder.

Witte raaf van de kaatswereld
Cornelis Terpstra was ‘definitief’ gestopt met kaatsen, moe als hij was van wat hij als puur onrecht beschouwde. Nu hij zelf een licentie heeft om kaatswanten te maken, staat hij er dit seizoen toch weer. ,,Ik ha de sportprinsipes feroare en dêr bin ik grutsk op.’’ Lees verder.

Keten Sake Store groeit tegen de stroom in
En weer openden Thijs Baarsma en zijn vrouw Jeanette een kledingzaak. Hun veertiende, en de tweede in Lemmer. Wat is het geheim van hun succes? Lees verder.

Principieel rood
De Partij van de Arbeid bestaat zeventig jaar. De afdeling Heerenveen telt acht leden die vanaf de eerste dag lid zijn. Het zijn negentigers die ooit droomden van een betere wereld. Richard Bierman (92), Antoon Koster (94) en Trieni de Wreede (98) vertellen over de rode familie, het oprukkend kapitalisme en de ,,rotsoai’’ die ervan gekomen is. Lees verder.

Weg met de wegwerpeconomie
Het is niet de vraag of er een circulaire economie komt, maar wanneer en hoe. De Europese Unie gaat zo’n kringloopeconomie waar mogelijk afdwingen en stimuleren. Lees verder.

Stroomuitval zit dioxinemetingen dwars
HARLINGEN - Twee geplande stroomstoringen waren er de oorzaak van dat de dioxine-bemonsteringsapparatuur in de afvaloven van Harlingen het vorige week niet deed. Lees verder.

Redster van joodse kinderen
Doen alsof je de moeder van een ander kind bent. Dat was wat Jeanne Dientje Evenhuis deed in de Tweede Wereldoorlog om joodse kinderen te helpen ontkomen aan de Duitsers. Lees verder.

Nienhuis: ‘Er zat minder karakter in de ploeg’
Cambuur is met 71 tegengoals in de eredivisie de meest gepasseerde club. Toch speelde doelman Leonard Nienhuis, na een weifelend begin, een goed seizoen. Hij blikt terug. ,,Wat karakter betreft, zat er in deze ploeg minder dan in de voorgaande jaren.” Lees verder.


hierDenk aan het milieu voordat u print!