Leeuwarder Courant

LC Webeditie
De Leeuwarder Courant LC-webeditie is de digitale versie van de papieren LC. Het is de complete krant, met alle redactie- en advertentiepagina's, welke u kunt lezen via Internet. Door de week staat de LC-webeditie om 15.00 uur online en op zaterdag om 09.00 uur. Een jaarabonnement kost 100 euro. Voor vaste abonnees is de krant gratis. Voor actuele abonnementstarieven zie link 'Abonnee worden'.(bron: lc.nl)

"Leeuwarder Courant van morgen" (PDF)

Hier leest u wat morgen in de krant staat
De krant van morgen
"Leeuwarder Courant van morgen" is een PDF bestand die automatisch gegenereerd wordt net voor het moment van downloaden.
Zo krijgen we het voor elkaar om de allerlaatste krantenkoppen van Leeuwarder Courant erin te zetten.
Via "Leeuwarder Courant van morgen" krijgt u het allerlaatste nieuws overzichtelijk in een PDF. Zo leest u hier wat morgen in de krant staat.

Download

iOS Apps

LC Krant
Prijs: EUR 0

Met de LC Krant app leest u al het nieuws van de Leeuwarder Courant op uw iPhone, iPad of iPod. Niet alleen krijgt u toegang tot de gehele krant met alle bijlagen, ook vindt u hier al het actuele nieuws van lc.nl Het gebruik van de app is gratis voor onze abonnees. Niet-abonnees kunnen de app gratis downloaden en voor 1,79 een los nummer kopen. De krant is, na downloaden, ook offline te lezen. Ideaal voor onderweg of op vakantie. Deze kranten blijven uiteraard ook beschikbaar in uw persoonlijke archief.

LC.nl
Prijs: EUR 0

De Leeuwarder Courant weet als geen ander wat er speelt in Friesland. Met deze app heeft u toegang tot het laatste nieuws uit de provincie, maar krijgt u ook het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Het nieuws wordt de hele dag door nauwgezet gevolgd. De redactie van de Leeuwarder Courant houdt voortdurend de vinger aan de pols, of het nu gaat om regio, sport, cultuur of economie. De app biedt ook achtergronden, reportages en interviews, die duiding geven aan het snelle nieuws. U kunt de app naar eigen voorkeur instellen. Via het menu kunt u aangeven hoeveel berichten u in elke rubriek wilt zien, bepaalde rubrieken in- of uitschakelen en een eigen rangorde aangeven. Lezers kunnen foto’s en tips naar de redactie sturen. De app biedt een groot aantal gratis berichten en daarnaast vele plusartikelen. Onbeperkte toegang: als abonnee van de Leeuwarder Courant heeft u gratis en onbeperkt toegang. Log in met uw account. Nog geen abonnee? Om onbeperkt toegang te krijgen, kunt u toegang kopen. Een dagpas voor 24 uur onbeperkt toegang tot alle artikelen kost 0,89 euro.

Leeuwarder Courant Rubrieks
Prijs: EUR 0

Vergeet krabbels, mail, sms of een berichtje op Facebook. Om echt op te vallen, maakt u gebruik van de Leeuwarder Courant Rubrieks app. Met de Rubrieks app kunt u in een handomdraai een bericht, oproep, gelukwens of andere boodschap plaatsen in de Leeuwarder Courant. Als u uw bericht op tijd invoert, staat hij morgen al in de krant! Door een kleur te kiezen kunt u uw boodschap extra op laten vallen. Waar u ook bent, met de LC Rubrieks app plaatst u eenvoudig en snel een bericht in de Leeuwarder Courant.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Leeuwarder Courant - Eigen Artikelen


Fri, 19 Dec 2014 13:53:51 +0100

Harde wind en kans op onweer
LEEUWARDEN - Het gaat vrijdagavond en -nacht en zaterdag opnieuw flink waaien. De KNMI waarschuwt met een 'code geel' voor zware windstoten. Lees verder.

Eddy, Lieuwkje en Alasam: verder na de moord
LEEUWARDEN Samen verder met de moordenaar van je dochter. Eddy en Lieuwkje Hekman uit Baflo laten zien dat het kan. Ze bezoeken Alasam, die in 2011 hun dochter en zijn vriendin Renske en politieman Dick Haveman ombracht, maandelijks in de gevangenis. Lees verder.

Prijs voor kaakchirurg MCL
LEEUWARDEN - Met een wetenschappelijk artikel over de behandeling van speekselklierproblemen heeft kaakchirurg Erik van der Meij van het MCL de jaarlijkse prijs van de Stichting Bevordering Tandheelkundige Kennis gewonnen. Hij ontvangt een penning en € 2.500. Lees verder.

Vuurwerkvrije zone kinderboerderij Schier
SCHIERMONNIKOOG - Kinderboerderij Witte Winde aan de Oosterreeweg op Schiermonnikoog is door de gemeente aangewezen als vuurwerkvrije zone tijdens oud en nieuw. Lees verder.

Duo opgepakt na mishandeling en bedreiging
LEEUWARDEN - Op het Ruiterskwartier in Leeuwarden zijn donderdagnacht twee mannen uit Leeuwarden (26) en Assen (26) aangehouden. Lees verder.

Eerst even gamen voor operatie
Chirurgen die voor ze aan een kijkoperatie beginnen even een kwartiertje gaan gamen, maken minder fouten. Dat blijkt uit Gronings/Fries onderzoek. Lees verder.

Evenement Reis! in Oude Drukfabriek
GRONINGEN - Op de plek waar jaren geleden nog duizenden kranten over de persen rolden, worden op zaterdag 3 en 4 januari nieuwe vakantieherinneringen geboren. Lees verder.

Friese ziekenhuizen royaal in de plus
LEEUWARDEN - Het jaar 2013 is door drie van de vijf ziekenhuizen in Friesland met een stevig bedrijfsresultaat afgesloten. Lees verder.

Hennepkwekerij in pand Tzummarum
TZUMMARUM - In een pand aan de Buorren in Tzummarum heeft de politie donderdag een hennepkwekerij opgerold. Lees verder.

Automobilist botst met opzet op A7
FOLSGARE - Een man uit Bolsward (25) wordt ervan verdacht dat hij op de A7 bij Folsgare met opzet een automobilist uit Sneek (36) heeft aangereden. De Sneker raakte lichtgewond. Lees verder.

Artistieke eindbaas wil verrassen
Wanneer de snackbarhouder of de taxichauffeur iets vindt van de cultuur in zijn stad, zit het wel goed, vindt Lieven Bertels, de cultural director van Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Lees verder.

Het nieuwe leven van Gerard Kemkers
Gerard Kemkers (47) zwierf, zijn grote sportliefde volgend, bijna dertig jaar over de aarde. Afgelopen zomer zette de succescoach een punt achter zijn schaatsloopbaan. Lees verder.

'Meer schaatsers naar Thialf'
HEERENVEEN - Thialf en schaatsbond KNSB staan op het punt een vijfjarig contract te tekenen dat er voor moet zorgen dat meer schaatsers gebruik gaan maken van de ijshal. Lees verder.

Meer Friezen in WW beland
LEEUWARDEN - In Friesland is het aantal mensen met een WW-uitkering de afgelopen maand gestegen. Lees verder.

FrieslandCampina vernietigt blikmelk
LEEUWARDEN - De duizenden blikjes gecondenseerde melk waarmee het Oostergoplein in Leeuwarden woensdagmiddag bezaaid lag, worden allemaal vernietigd, zegt woordvoerder Jan Willem ter Avest van FrieslandCampina. Lees verder.

Eigen energiecentrale voor 45 Amelanders
NES (A) Bij 45 Amelanders staat sinds kort een brandstofcel in een schuurtje. Lees verder.

Hast 83 jier en gjin hobby's
In reiske nei in Dútse krystmerke sit der wer net yn foar Rients Gratama. Foar de fiifde kear yn fiif jier spilet er mei yn in selsskreaune krystmusical yn it Posthuistheater op It Hearrenfean. Moarn is de premiêre fan Groeten uit Hjirhinne. Lees verder.

Sociale wijkteams vrezen werkdruk
LEEUWARDEN - De nieuwe sociale wijkteams in Leeuwarden moeten volgend jaar vijfduizend gesprekken voeren over WMO-aanvragen. Lees verder.

Verzetsverhaal uitgezocht
Deze week is het zeventig jaar geleden dat verzetsman Meile Wijnalda in Boijl werd opgepakt. Zijn dood liet een grote leegte achter in het gezin. Lees verder.

Lagere winst voor De Friesland
LEEUWARDEN - Zorgverzekeraar De Friesland boekte in 2013 een bedrijfsresultaat van 34 miljoen euro, 5 miljoen lager dan in 2012. Maar de kas is goed gevuld. Lees verder.

SC Heerenveen mengt zich in strijd om Rusnák
HEERENVEEN SC Heerenveen heeft serieuze belangstelling voor Albert Rusnák, de middenvelder die in de eerste seizoenshelft zoveel indruk heeft gemaakt bij Cambuur. Lees verder.

Freed: Het beste van 2014
LEEUWARDEN - 2014 zit er bijna op. Wat waren de culturele hoogtepunten van dit jaar? Lees verder.

Wat 2014 onderscheidend maakte
Elk jaar kent zijn culturele hoogtepunten. En die kunnen per persoon sterk verschillen. De recensenten van deze krant noemen hier wat voor hen 2014 zo onderscheidend maakte. Lees verder.

Perspectief voor dorpsmolen
LEEUWARDEN Veel is nog onzeker na de provinciale windbesluiten van deze week, maar duidelijk is wel dat er volop perspectief is voor dorpsmolens. Lees verder.

Betalingsachterstanden breken zwembad op
LEMMER - Zwembad Nij Sudersé in Lemmer is failliet verklaard. Exploitant Anneke Hulshoff heeft een schuld van enkele tonnen bij eigenaar Gert Jan Mondeel. Lees verder.

Sam Larsson wil ooit de allerbeste zijn in Heerenveen
Lang kon Sam Larsson zijn grote belofte niet inlossen. Net nu de Zweedse vleugelaanvaller fit is en in vorm raakt, breekt de winterstop zijn ritme en moet hij wéér geduld hebben. ,,Ik wil de beste speler van Heerenveen worden.'' Lees verder.

Cambuur treft PEC in kwartfinale beker
LEEUWARDEN - Sc Cambuur Leeuwarden speelt in de kwartfinale van de KNVB-beker een thuisduel tegen PEC Zwolle. Lees verder.

Haak echt geopend maar nog niet af
LEEUWARDEN - De Haak om Leeuwarden werd donderdag officieel geopend. Al is hij nog niet af. Lees verder.

Raad Ferwert voor gemaal Vijfhuizen
FERWERT - Het licht staat op groen voor zeegemaal Vijfhuizen. Lees verder.

Bildtdijken worden veiliger
SINT ANNAPAROCHIE - Volgend voorjaar komen er verkeersremmende maatregelen op de Nieuwe Bildtdijk en de Oudebildtdijk. De gemeente het Bildt investeert er 900.000 euro in. Lees verder.


hierDenk aan het milieu voordat u print!