Leeuwarder Courant

LC Webeditie
De Leeuwarder Courant LC-webeditie is de digitale versie van de papieren LC. Het is de complete krant, met alle redactie- en advertentiepagina's, welke u kunt lezen via Internet. Door de week staat de LC-webeditie om 15.00 uur online en op zaterdag om 09.00 uur. Een jaarabonnement kost 100 euro. Voor vaste abonnees is de krant gratis. Voor actuele abonnementstarieven zie link 'Abonnee worden'.(bron: lc.nl)

"Leeuwarder Courant van morgen" (PDF)

Hier leest u wat morgen in de krant staat
De krant van morgen
"Leeuwarder Courant van morgen" is een PDF bestand die automatisch gegenereerd wordt net voor het moment van downloaden.
Zo krijgen we het voor elkaar om de allerlaatste krantenkoppen van Leeuwarder Courant erin te zetten.
Via "Leeuwarder Courant van morgen" krijgt u het allerlaatste nieuws overzichtelijk in een PDF. Zo leest u hier wat morgen in de krant staat.

Download

iOS Apps

LC.nl
Prijs: EUR 0

LC.nl, het laatste nieuws uit Friesland en de rest van de wereld verzorgd door de Leeuwarder Courant. Rubrieken: regionaal nieuws, cultuur, showbizz, binnen- en buitenlands nieuws en nieuws in foto's. Speciale aandacht is er voor de Friese profclubs SC Cambuur en sc Heerenveen.

LC Krant
Prijs: EUR 0

Met de LC Krant app leest u al het nieuws van de Leeuwarder Courant op uw iPhone, iPad of iPod. Niet alleen krijgt u toegang tot de gehele krant met alle bijlagen, ook vindt u hier al het actuele nieuws van lc.nl Het gebruik van de app is gratis voor onze abonnees. Niet-abonnees kunnen de app gratis downloaden en voor 1,79 een los nummer kopen. De krant is, na downloaden, ook offline te lezen. Ideaal voor onderweg of op vakantie. Deze kranten blijven uiteraard ook beschikbaar in uw persoonlijke archief.

Leeuwarder Courant Rubrieks
Prijs: EUR 0

Vergeet krabbels, mail, sms of een berichtje op Facebook. Om echt op te vallen, maakt u gebruik van de Leeuwarder Courant Rubrieks app. Met de Rubrieks app kunt u in een handomdraai een bericht, oproep, gelukwens of andere boodschap plaatsen in de Leeuwarder Courant. Als u uw bericht op tijd invoert, staat hij morgen al in de krant! Door een kleur te kiezen kunt u uw boodschap extra op laten vallen. Waar u ook bent, met de LC Rubrieks app plaatst u eenvoudig en snel een bericht in de Leeuwarder Courant.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Leeuwarder Courant - Eigen Artikelen


Thu, 24 Apr 2014 14:31:40 +0100

‘Songfestival is poppenkast'
HILVERSUM Aan de vooravond van het vertrek naar het Songfestival in Kopenhagen is Waylon niet van plan de keuze voor Calm After The Storm nog te verdedigen. Hij en Ilse DeLange, ofwel The Common Linnets, spreken over hun gedeelde liefde voor country én uiteraard hun deelname aan het songfestival. Lees verder.

Leeuwarden na de euforie van Lwd2018
De wedstrijd om de titel van Culturele Hoofdstad is gewonnen. Leeuwarden staat nu voor de opgave om van 2018 een succes te maken. Het werk speelt zich nog achter de schermen af, maar het buitenland kent de stad vast. Lees verder.

Iedereen compilatiesamensteller
De compilatie lijkt zijn beste tijd gehad te hebben, al hebben sommige verzamelplaten de muziekgeschiedenis veranderd. En daar hebben we de Spotify-playlist. Lees verder.

Met 144 over 80-kilometerweg bij Nij Beets
NIJ BEETS - Bij een snelheidscontrole op de Tolhekbuurt onder Nij Beets is woensdag een automobilist betrapt met 144 kilometer per uur op de teller. Op die weg is maximaal 80 kilometer per uur toegestaan. Lees verder.

Opnieuw kans op onweersbuien
LEEUWARDEN - Het KNMI waarschuwt donderdag opnieuw voor onweersbuien. Lees verder.

‘Thermoskan' houdt Nuon overeind
Tussen IJburg en Muiden bouwt Nuon aan de grootste thermoskan van Nederland. Lees verder.

Ruim 100.000 euro wiet in loods Akkrum
AKKRUM/SNEEK - In een loods aan De Parse in Akkrum heeft de politie woensdag zo'n 50 kilo aan gedroogde toppen van hennepplanten aangetroffen. Lees verder.

‘Vlek' in Nieuwe Kanaal
LEEUWARDEN - Wetterskip Fryslân onderzoekt een monster van het water bij de Kanaalweg in Leeuwarden, waar woensdagavond een grote vlek in dreef, die vervuiling zou kunnen zijn. Lees verder.

Motor omver door remmen in regen Bolsward
BOLSWARD - Een 52-jarige motorrijder uit Gaast en zijn 54-jarige passagiere uit Spaarndam zijn woensdagmiddag in Bolsward onderuitgegaan in de stromende regen. Lees verder.

Seizoen van heidebranden
LEEUWARDEN Bij Hoenderloo woedde afgelopen week een flinke heidebrand. Noord-Nederland telt zo'n 12.000 hectare heide en de temperaturen stijgen weer. Moeten we ons zorgen maken? Lees verder.

Fietsster (15) geschept door auto in Sneek
SNEEK - Een 15-jarige fietsster uit Oppenhuizen is woensdagmiddag gewond geraakt toen ze werd geschept door een auto op de Lorentzstraat in Sneek. Lees verder.

Darius Theus is een strijder
Zijn eerste profjaar zal Darius Theus altijd bijblijven. De 23-jarige spelverdeler van Aris, dat het donderdagavond in de play-offs opneemt tegen Den Bosch, maakte veel mee. Een verhaal over heimwee, moord, vaderschap en Cinderella. Lees verder.

Bijen zwermen ongekend vroeg uit
RAERD - De bijen zwermen dit jaar uitzonderlijk vroeg uit, zeker drie weken eerder dan gebruikelijk. In Heeg en Raerd zijn deze week al kolonies neergestreken. Lees verder.

Burger praat mee over boerenbedrijf
DRONRYP Gedeputeerde Staten van Fryslân willen voor burgers kofje-bijeenkomsten organiseren bij boeren. Het doel is het onderlinge begrip te verbeteren. Lees verder.

Smallingerland zoekt nieuwe dichter
DRACHTEN - Smallingerland zoekt een nieuwe gemeentedichter voor de komende twee jaar. Lees verder.

Orka Morgan terecht naar Tenerife gestuurd
DEN HAAG De toestemming die het Dolfinarium in Harderwijk in 2011 kreeg om orka Morgan naar Tenerife over te brengen, was terecht. Lees verder.

Spelers openen voetbalkamer Tjongerschans
HEERENVEEN - Spelers en staf van SC Heerenveen kwamen woensdagmiddag langs in De Tjongerschans om de nieuwe multifunctionele vergaderruimte in het ziekenhuis te openen. Lees verder.

Puzzelen met Koningsdag
De koningsspelen op vrijdag, Koningsdag op zaterdag en de echte verjaardag van de koning op zondag. Het eerste Oranjefeest van koning Willem-Alexander wordt er niet overzichtelijker op. Het draait in veel plaatsen uit op een driedaagse. Lees verder.

Dodelijke douche voor de eikenprocessierups
SONNEGA Met het vallen van de avond viel gisteren ook het doek voor de eikenprocessierupsen in de bomen aan de Sonnegaweg tussen Sonnega en Oldetrijne. Lees verder.

Miljoenen voor decentralisaties
LEEUWARDEN - De Leeuwarder gemeenteraad heeft woensdagavond schoorvoetend 4,7 miljoen euro beschikbaar gesteld als voorbereidingskosten voor de sociale decentralisaties vanuit het rijk. Lees verder.

Vrijspraak voor campingbaas
LEEUWARDEN - Een 49-jarige campingeigenaar van Terschelling is vrijgesproken van mishandeling van een scholier op zijn kampeerterrein. Lees verder.

Blitse oefenmuur voor Drachtster tennisclub
DRACHTEN - De Drachtster tennisclub DLTC heeft voor haar jeugdleden een eigen parkje geopend. Lees verder.

De Fryske Marren kost maximaal twee ton
JOURE - De Friese Meren heet met ingang van 1 juli 2015 De Fryske Marren. De wijziging mag maximaal 200.000 euro kosten. Lees verder.

Vogelwacht Grou blijft tegen eierzoeken
GROU - Het bestuur van de vogelwacht van Grou mag van de leden doorgaan met zijn verzet tegen het eierzoeken. Lees verder.


hierDenk aan het milieu voordat u print!