Leeuwarder Courant

LC Webeditie
De Leeuwarder Courant LC-webeditie is de digitale versie van de papieren LC. Het is de complete krant, met alle redactie- en advertentiepagina's, welke u kunt lezen via Internet. Door de week staat de LC-webeditie om 15.00 uur online en op zaterdag om 09.00 uur. Een jaarabonnement kost 100 euro. Voor vaste abonnees is de krant gratis. Voor actuele abonnementstarieven zie link 'Abonnee worden'.(bron: lc.nl)

"Leeuwarder Courant van morgen" (PDF)

Hier leest u wat morgen in de krant staat
De krant van morgen
"Leeuwarder Courant van morgen" is een PDF bestand die automatisch gegenereerd wordt net voor het moment van downloaden.
Zo krijgen we het voor elkaar om de allerlaatste krantenkoppen van Leeuwarder Courant erin te zetten.
Via "Leeuwarder Courant van morgen" krijgt u het allerlaatste nieuws overzichtelijk in een PDF. Zo leest u hier wat morgen in de krant staat.

Download

iOS Apps

LC Krant
Prijs: EUR 0

Met de LC Krant app leest u al het nieuws van de Leeuwarder Courant op uw iPhone, iPad of iPod. Niet alleen krijgt u toegang tot de gehele krant met alle bijlagen, ook vindt u hier al het actuele nieuws van lc.nl Het gebruik van de app is gratis voor onze abonnees. Niet-abonnees kunnen de app gratis downloaden en voor 1,79 een los nummer kopen. De krant is, na downloaden, ook offline te lezen. Ideaal voor onderweg of op vakantie. Deze kranten blijven uiteraard ook beschikbaar in uw persoonlijke archief.

LC.nl
Prijs: EUR 0

De Leeuwarder Courant weet als geen ander wat er speelt in Friesland. Met deze app heeft u toegang tot het laatste nieuws uit de provincie, maar krijgt u ook het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Het nieuws wordt de hele dag door nauwgezet gevolgd. De redactie van de Leeuwarder Courant houdt voortdurend de vinger aan de pols, of het nu gaat om regio, sport, cultuur of economie. De app biedt ook achtergronden, reportages en interviews, die duiding geven aan het snelle nieuws. U kunt de app naar eigen voorkeur instellen. Via het menu kunt u aangeven hoeveel berichten u in elke rubriek wilt zien, bepaalde rubrieken in- of uitschakelen en een eigen rangorde aangeven. Lezers kunnen foto’s en tips naar de redactie sturen. De app biedt een groot aantal gratis berichten en daarnaast vele plusartikelen. Onbeperkte toegang: als totaal- of digitaal abonnee van de Leeuwarder Courant heeft u gratis en onbeperkt toegang. Log in met uw account. Nog geen abonnee? Om onbeperkt toegang te krijgen, kunt u toegang kopen. Een dagpas voor 24 uur onbeperkt toegang tot alle artikelen kost 0,99 euro.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

- Eigen Artikelen


Sun, 29 May 2016 04:48:21 +0100

Fleur en faasje yn Spetters
Barren: iepenloftspul Spetters. Sjoen: 25/5, Sportpark De Kampen, De Tynje. Selskip: Iepenloftspul De Tynje. Bewurking: Bouke Oldenhof. Spul: Bjorn Sinnema, Leo Boermans, Tim Adema, Henny Rinsema en oaren. Regy: Atsje Lettinga en Rieneke de Haan. Publyk: 200. Noch te sjen: 27, 28 maaie en 1 en 3 juny. Lees verder.

Promotie voor VIOD Driesum en AVC
DRIEZUM - VIOD Driesum en AVC zijn zaterdagmiddag gepromoveerd naar de derde klasse. De Driezumers verpletterden LEO met 9-1, AVC won na penalty’s van Makkum. Lees verder.

Oranjespelers verblijden jonge voetballers Blauw Wit’34
LEEUWARDEN - Zes spelers van het Nederlands elftal brachten zaterdagmiddag een bezoek aan Blauw Wit’34. Lees verder.

Brand op motorjacht in Broek
BROEK - Op een motorjacht dat ligt aangemeerd aan de Noarder Alde Wei in Broek bij Joure woedde zaterdagmiddag een brand. Lees verder.

Promotiedroom Balk ten einde
BALK - Balk is er zaterdagmiddag niet in geslaagd de finaleronde voor promotie naar de hoofdklasse te bereiken. Heinenoord was met 0-2 te sterk. Lees verder.

'Advocaat' voor Friese katten
LEEUWARDEN - In Diersuper Jumper in Leeuwarden bevindt zich de eerste gecertificeerde katvriendelijke dierenartspraktijk van Friesland. Lees verder.

EOD rukt uit voor stalen buis in water Leeuwarden
LEEUWARDEN - De Explosievenopruimingsdienst (EOD) kwam zaterdagmiddag ter plaatse op de Harlingertrekweg in Leeuwarden vanwege een verdacht object in het water. Lees verder.

Innovatiecluster in de racesport
Het Innovatiecluster Drachten doet dit jaar mee aan de Dutch Solar Challenge. Voor naamsbekendheid, om talent te ontwikkelen en techniek te testen. Lees verder.

Even lekker schreeuwen na ‘scheldstop’
Een grote bak herrie. Negenennegentig leerlingen van OBS de Weide in Leeuwarden schreeuwden de longen uit hun lijf als afsluiting van het project ‘40 dagen niet schelden’. Lees verder.

Pijn van de N381: ‘Wy binne fergetten’
Dute Faber en Gooitzen Stoker zijn ten einde raad. Nu de provinciale weg N381 vlak langs hun woning loopt, is thuis hun thuis niet meer. Lees verder.

Radio Desperado nog eens legaal in de ether
Radio Desperado was in de jaren tachtig en negentig een begrip in de regio. Na een aantal boetes gooiden de oprichters de handdoek in de ring. Tot gisteren. Lees verder.

Politie stuit op drugs en taser in auto
In de auto van een 30-jarige man uit Kootstertille ontdekte de politie vrijdagavond drugs en een taser (stroomstootwapen). Lees verder.

‘Auto met chauffeur hoort erbij’
SP’er Michiel Schrier (44) is nu ruim één jaar gedeputeerde. Hij woont met vrouw Rixt en drie kinderen in Drachtstercompagnie. Hij was eerder vrijwilliger en bestuurslid van Stichting Kat in Nood, onderzoeker aan het UMCG in Groningen en gemeenteraadslid in Drachten. Lees verder.

Protest tegen gaswinning in Oppenhuizen
In Oppenhuizen is zaterdag geprotesteerd tegen de plannen van Vermillion om gas te winnen op de boorlocatie bij het dorp. Lees verder.

Cambuur haalt ook Matthew Steenvoorden
Matthew Steenvoorden verdedigt de komende seizoenen de kleuren van SC Cambuur. De verdediger komt transfervrij over van FC Dordrecht. Lees verder.

Stukken ex-wethouder Terschelling blijven geheim
HOORN - De fractie van Plaatselijk Belang Terschelling trekt aan het kortste eind in twee rechtzaken tegen de gemeente. Lees verder.

Oponthoud op A7 door wegwerkzaamheden
Op de A7 bij Drachten is het zaterdag filerijden door werkzaamheden. Lees verder.

Windpark vergt kabel tot Oudehaske
Windpark Fryslân moet voor de opgewekte stroom zelf een ondergrondse hoogspanningskabel aanleggen naar Oudehaske, stelt netbeheerder Tennet. Lees verder.

Analyse: Leeuwarden 2018 dreigt zichzelf af te knijpen
Zonder startkapitaal is het heel lastig om een grote culturele productie van de grond te krijgen, blijkt nu in 2018 de opera over Mata Hari niet doorgaat. Lees verder.

Friese speldenknop in de oceaan
In de persoon van voetbaltrainer Robert Roelofsen ‘landde’ na duizend jaar weer een Fries op het zuidelijkste puntje van de Faeröer. Friese ‘piraten’ zetten tien eeuwen geleden voet aan land. Ze hebben tot de dag van vandaag hun sporen nagelaten. Lees verder.

Dankzij Caspar rennen wij de Slachtemarathon
Een slordige duizend jaar geschiedenis bevindt zich op zaterdag 4 juni onder de voeten van hardlopers en wandelaars van de Slachtemarathon. Lees verder.

Hete Soep: Feest van verleidingen
Als wij zin hebben om ons culinair in de watten te laten leggen - in het gezelschap van een vriend(in) of partner - dan staat een all-you-can-eat-restaurant niet hoog op ons lijstje. Lees verder.

Meerdere gewonden bij vechtpartij in Heerenveen
Bij een vechtpartij in een kroeg aan het Gedempte Molendiep in Heerenveen zijn vrijdag meerdere gewonden gevallen. Lees verder.


hierDenk aan het milieu voordat u print!