Leeuwarder Courant

LC Webeditie
De Leeuwarder Courant LC-webeditie is de digitale versie van de papieren LC. Het is de complete krant, met alle redactie- en advertentiepagina's, welke u kunt lezen via Internet. Door de week staat de LC-webeditie om 15.00 uur online en op zaterdag om 09.00 uur. Een jaarabonnement kost 100 euro. Voor vaste abonnees is de krant gratis. Voor actuele abonnementstarieven zie link 'Abonnee worden'.(bron: lc.nl)

"Leeuwarder Courant van morgen" (PDF)

Hier leest u wat morgen in de krant staat
De krant van morgen
"Leeuwarder Courant van morgen" is een PDF bestand die automatisch gegenereerd wordt net voor het moment van downloaden.
Zo krijgen we het voor elkaar om de allerlaatste krantenkoppen van Leeuwarder Courant erin te zetten.
Via "Leeuwarder Courant van morgen" krijgt u het allerlaatste nieuws overzichtelijk in een PDF. Zo leest u hier wat morgen in de krant staat.

Download

iOS Apps

LC Krant
Prijs: EUR 0

Met de LC Krant app leest u al het nieuws van de Leeuwarder Courant op uw iPhone, iPad of iPod. Niet alleen krijgt u toegang tot de gehele krant met alle bijlagen, ook vindt u hier al het actuele nieuws van lc.nl Het gebruik van de app is gratis voor onze abonnees. Niet-abonnees kunnen de app gratis downloaden en voor 1,79 een los nummer kopen. De krant is, na downloaden, ook offline te lezen. Ideaal voor onderweg of op vakantie. Deze kranten blijven uiteraard ook beschikbaar in uw persoonlijke archief.

LC.nl
Prijs: EUR 0

De Leeuwarder Courant weet als geen ander wat er speelt in Friesland. Met deze app heeft u toegang tot het laatste nieuws uit de provincie, maar krijgt u ook het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Het nieuws wordt de hele dag door nauwgezet gevolgd. De redactie van de Leeuwarder Courant houdt voortdurend de vinger aan de pols, of het nu gaat om regio, sport, cultuur of economie. De app biedt ook achtergronden, reportages en interviews, die duiding geven aan het snelle nieuws. U kunt de app naar eigen voorkeur instellen. Via het menu kunt u aangeven hoeveel berichten u in elke rubriek wilt zien, bepaalde rubrieken in- of uitschakelen en een eigen rangorde aangeven. Lezers kunnen foto’s en tips naar de redactie sturen. De app biedt een groot aantal gratis berichten en daarnaast vele plusartikelen. Onbeperkte toegang: als totaal- of digitaal abonnee van de Leeuwarder Courant heeft u gratis en onbeperkt toegang. Log in met uw account. Nog geen abonnee? Om onbeperkt toegang te krijgen, kunt u toegang kopen. Een dagpas voor 24 uur onbeperkt toegang tot alle artikelen kost 0,99 euro.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Leeuwarder Courant - Eigen Artikelen


Thu, 28 May 2015 18:51:58 +0100

Zwaargewonde bij ongeluk in Menaam
MENAAM - Op de Mieddyk in Menaam is donderdagavond een automobilist ernstig gewond geraakt, toen hij met zijn auto tegen een boom botste. Lees verder.

Olga Hoekstra schrijft moordspel bibliotheken
LEEUWARDEN - Olga Hoekstra schrijft dit jaar het Moordspel, een wedstrijd rondom een spannend verhaal, voor de Friese bibliotheken. Lees verder.

Westergo-gemeenten op zoek naar nieuwe naam
RIED - Vier inwoners uit vier gemeenten vormen het boegbeeld van de campagne voor een nieuwe naam van de gemeente die nu nog de werknaam Westergo heeft. Lees verder.

Live: SC Heerenveen - Vitesse (20.45 uur)
HEERENVEEN - SC Heerenveen neemt het donderdagavond in het eigen Abe Lenstra Stadion op tegen Vitesse in de eerste wedstrijd van de finales van de play-offs. Lees verder.

Advocaat woest over inval bij vermeende growshop
LEEUWARDEN - Raadsman Tjalling van der Goot van advocatenkantoor Anker en Anker is verbijsterd over de inval van de politie bij een vermeende growshop aan de Zwettestraat in Leeuwarden. Lees verder.

Bomenridders: verlies in strijd om platanen
LEEUWARDEN - De zestien platanen uit de binnentuin van het Leeuwarder stadskantoor verhuizen begin volgende week naar verzorgingshuis Greunshiem. Lees verder.

Amelanders naar Den Haag om vaargeul
AMELAND - Twee bussen vol Amelanders reizen woensdag 10 juni naar den Haag om daar in de Tweede Kamer de speciale hoorzitting over de vaargeulproblematiek bij te wonen. Lees verder.

Flatwoning omgebouwd tot hennepkwekerij
LEEUWARDEN - De politie heeft donderdagmorgen in een flatwoning aan de Aggemastate een hennepkwekerij ontmanteld. Lees verder.

Natuurmuseum weer beste bij de kinderen
LEEUWARDEN - Het Natuurmuseum in Leeuwarden is voor het tweede jaar uitgeroepen tot het beste 'Kidsproof Museum' van Friesland. Lees verder.

De afvallers: 'Krijg inzicht in je eetgedrag'
Samen willen Richard Vranken uit Assen en Rolf Jansen uit Havelte bijna 100 kilo kwijt. In de serie De Afvallers is maandelijks te volgen hoe ze de strijd aangaan met hun overgewicht. Deel 4: Rolf Jansen zit lekker in zijn vel. Lees verder.

Kiezen en (misvers)tanden
Een mondvol hele en halve waarheden over tandheelkunde. Een tandarts, een mondhygiëniste en een parodontoloog houden ons een spiegeltje voor. Lees verder.

De digitale tandarts
Nederlandse tandartsen staan als ouderwets te boek. Nieuwe technieken worden slechts mondjesmaat ingevoerd. Een oude rot in Groningen is een van de uitzonderingen. Lees verder.

De nieuwe VW Touran: ruimer, langer en lichter
De Touran is een van de pilaren onder het Volkswagenbedrijf, aldus de leiding van het concern. Van de populaire gezinsauto verschijnt binnenkort een nieuwe generatie, die meer ruimte combineert met de nieuwste technologie. Lees verder.

Aanhouding trio leidt politie naar hennep
ALMERE - Drie mannen uit Wolvega (42) en Heerenveen (beide 33) zijn maandagnacht in Almere aangehouden. Lees verder.

Inbrekers aangehouden in Sneek
SNEEK - Twee Snekers van 21 en 33 jaar zijn woensdagnacht op de Morrahemstraat in Sneek aangehouden op verdenking van woninginbraak. Lees verder.

Hennepkwekerij in woning Workum
WORKUM - In een woning aan de Jouw Keuningstrjitte in Workum is een hennepkwekerij met 414 planten ontmanteld. Lees verder.

Handtekeningen tegen azc Balk
BALK/JOURE - Burgemeester Arie Aalberts van De Friese Meren kreeg woensdagavond 630 handtekeningen overhandigd tegen de komst van een azc naar de locatie Landlust in Balk. Lees verder.

Carillon krijgt opknapbeurt
DRACHTEN - Het Carillon in Drachten wordt onder handen genomen. Lees verder.

Speeltuin in de Arendstuin
LEEUWARDEN - In de Arendstuin in Leeuwarden komt mogelijk een speeltuin. Lees verder.

Autotest: Suzuki Vitara
Het lijkt een vreemde zet die Suzuki met de nieuwe Vitara doet. Hij is compacter en meer cross-over dan eerst, waarmee hij in het vaarwater van de eigen S-Cross lijkt te komen. Lees verder.

In de geest van Cornelia
Al honderd jaar krijgen projecten voor kinderen met een handicap of ziekte geld uit Beetsterzwaag. Dankzij een onbaatzuchtige, jong gestorven freule. Lees verder.

Examens klaar, nu eerst een biertje
De laatste examens zitten erop. Zo ook voor de scholieren van het Marne College in Bolsward. Gisteren deden havisten hier het natuurkunde-examen, vwo'ers scheikunde. Lees verder.

Drachtster bedreigt familieleden
DRACHTEN - Een 60-jarige inwoner van Drachten heeft woensdagmiddag enkele van zijn familieleden met dood bedreigd. Lees verder.

Schade na brandstichting in container
LEEUWARDEN - In een vuilcontainer bij een woning aan de Oenemastate in Leeuwarden is woensdagavond rond half twaalf brand gesticht. Hierdoor vatten een coniferenheg en een schuur ook vlam. Lees verder.

Raadsgasten: raad De Friese Meren langdradig
Om ,,dichter bij de burger te komen'', nodigde De Friese Meren lukraak inwoners uit eens een raadsvergadering bij te wonen. ,,Wêrom moat dit allegear sa lang duorje?'', klonk het gisteravond. Lees verder.

Weer klus in China voor architecten
LEEUWARDEN - Het Leeuwarder architectenbureau AchterboschZantman raakt goed geworteld op Chinese bodem. Lees verder.

Winkels Littenseradiel mogen zondags open
WOMMELS - Winkels in Littenseradiel mogen op zondag open. De gemeente houdt de zondagsrust in het oog: winkelen mag alleen tussen twaalf en vijf uur. Lees verder.


hierDenk aan het milieu voordat u print!