Leeuwarder Courant

LC Webeditie
De Leeuwarder Courant LC-webeditie is de digitale versie van de papieren LC. Het is de complete krant, met alle redactie- en advertentiepagina's, welke u kunt lezen via Internet. Door de week staat de LC-webeditie om 15.00 uur online en op zaterdag om 09.00 uur. Een jaarabonnement kost 100 euro. Voor vaste abonnees is de krant gratis. Voor actuele abonnementstarieven zie link 'Abonnee worden'.(bron: lc.nl)

"Leeuwarder Courant van morgen" (PDF)

Hier leest u wat morgen in de krant staat
De krant van morgen
"Leeuwarder Courant van morgen" is een PDF bestand die automatisch gegenereerd wordt net voor het moment van downloaden.
Zo krijgen we het voor elkaar om de allerlaatste krantenkoppen van Leeuwarder Courant erin te zetten.
Via "Leeuwarder Courant van morgen" krijgt u het allerlaatste nieuws overzichtelijk in een PDF. Zo leest u hier wat morgen in de krant staat.

Download

iOS Apps

LC Krant
Prijs: EUR 0

Met de LC Krant app leest u al het nieuws van de Leeuwarder Courant op uw iPhone, iPad of iPod. Niet alleen krijgt u toegang tot de gehele krant met alle bijlagen, ook vindt u hier al het actuele nieuws van lc.nl Het gebruik van de app is gratis voor onze abonnees. Niet-abonnees kunnen de app gratis downloaden en voor 1,79 een los nummer kopen. De krant is, na downloaden, ook offline te lezen. Ideaal voor onderweg of op vakantie. Deze kranten blijven uiteraard ook beschikbaar in uw persoonlijke archief.

LC.nl
Prijs: EUR 0

De Leeuwarder Courant weet als geen ander wat er speelt in Friesland. Met deze app heeft u toegang tot het laatste nieuws uit de provincie, maar krijgt u ook het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Het nieuws wordt de hele dag door nauwgezet gevolgd. De redactie van de Leeuwarder Courant houdt voortdurend de vinger aan de pols, of het nu gaat om regio, sport, cultuur of economie. De app biedt ook achtergronden, reportages en interviews, die duiding geven aan het snelle nieuws. U kunt de app naar eigen voorkeur instellen. Via het menu kunt u aangeven hoeveel berichten u in elke rubriek wilt zien, bepaalde rubrieken in- of uitschakelen en een eigen rangorde aangeven. Lezers kunnen foto’s en tips naar de redactie sturen. De app biedt een groot aantal gratis berichten en daarnaast vele plusartikelen. Onbeperkte toegang: als totaal- of digitaal abonnee van de Leeuwarder Courant heeft u gratis en onbeperkt toegang. Log in met uw account. Nog geen abonnee? Om onbeperkt toegang te krijgen, kunt u toegang kopen. Een dagpas voor 24 uur onbeperkt toegang tot alle artikelen kost 0,99 euro.

Leeuwarder Courant Rubrieks
Prijs: EUR 0

Vergeet krabbels, mail, sms of een berichtje op Facebook. Om echt op te vallen, maakt u gebruik van de Leeuwarder Courant Rubrieks app. Met de Rubrieks app kunt u in een handomdraai een bericht, oproep, gelukwens of andere boodschap plaatsen in de Leeuwarder Courant. Als u uw bericht op tijd invoert, staat hij morgen al in de krant! Door een kleur te kiezen kunt u uw boodschap extra op laten vallen. Waar u ook bent, met de LC Rubrieks app plaatst u eenvoudig en snel een bericht in de Leeuwarder Courant.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Leeuwarder Courant - Eigen Artikelen


Wed, 04 Mar 2015 17:41:57 +0100

Geen cel, wel dokken na grap met nepbom
LEEUWARDEN - De twee mannen die in januari 2013 een nepbom plaatsten op het treinstation van hun toenmalige woonplaats Wolvega, zijn woensdag in hoger beroep door het gerechtshof opnieuw veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Lees verder.

Eis 10 jaar cel voor moord Oosterwolde
LEEUWARDEN - De advocaat-generaal (OM) in Leeuwarden heeft woensdag  in hoger beroep 10 jaar cel geëist tegen twee mannen die ervan worden verdacht de 51-jarige Henk Eker te hebben doodgeschoten in een schuur in Oosterwolde op 9 januari 2013. Lees verder.

Cambuur stijgt op ranglijst
LEEUWARDEN - Cambuur heeft geprofiteerd van de puntenstraf die FC Twente woensdag heeft gekregen van de KNVB. Lees verder.

Poterprijs HZPC lager
JOURE - Pootaardappelhandelshuis HZPC in Joure heeft de prognoseprijs over oogst 2014 vastgesteld op 27,50 cent per kilo. Lees verder.

Slachtoffers gangsterduo in doodsangst
ASSEN - Het was een emotionele ochtend in de rechtbank van Assen, waar woensdagmorgen slachtoffers van Marcos van der P. en Enise B. hun verklaring konden voorlezen. Lees verder.

Vermogend duo Tijnje verdacht van witwassen
TIJNJE - Een 32-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Tijnje worden verdacht van handel in verdovende middelen en het witwassen van geld. Ze zijn aangehouden en zitten nog vast. Lees verder.

Raad van State zet streep door alcoholslot
LEEUWARDEN - Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen mag geen alcoholslotmaatregel meer opleggen aan drankrijders. Lees verder.

Aanhouding verwarde man Brederostraat
LEEUWARDEN - De politie heeft woensdagochtend de Brederostraat in Leeuwarden afgezet in verband met een agressieve en verwarde 43-jarige bewoner. Lees verder.

Langdurig wegwerk toegang Zuiderburen
LEEUWARDEN - Auto's en fietsers van en naar de Leeuwarder woonwijk Zuiderburen moeten de komende weken rekening houden met zware werkzaamheden bij de toegangswegen. Lees verder.

Tieners op inbrekerspad
LEEUWARDEN - De politie heeft maandagavond twee inwoners van Leeuwarden (16) en Wirdum (17) na een inbraak in een woning aan de Leeuwerikstraat in Leeuwarden gearresteerd. Lees verder.

Fietsster onderuit na beroving
LEEUWARDEN - Een 62-jarige vrouw uit Leeuwarden is dinsdag aan het eind van de middag beroofd van haar tas toen ze over de Bagijnestraat fietste. Lees verder.

Ongeval Dronryp: vrouw en paard gewond
DRONRYP - Een 41-jarige automobiliste uit Marsum en een paard dat ze vervoerde, zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeval tussen Franeker en Dronryp. Lees verder.

Studenten helpen in ouderenzorg
LEEUWARDEN - Zestig studenten van het Friesland College gaan aan de slag in het ouderencentrum Erasmus in Leeuwarden. Hier combineren zij theorie en praktijk. Lees verder.

Teruglezen: rechtszaak gangsterduo (dag 3)
ASSEN - Na twee dagen waarin Marcos van der P. uit Harkema en Enise B. uit Enschede door de rechtbank zijn gehoord over hun rooftocht, komen op de derde zittingsdag benadeelde partijen aan bod. Lees verder.

Wergea blijft bereikbaar voor de watersporttoerist
WERGEA De drie bruggen in Wergea blijven definitief beweegbaar zodat het dorp bereikbaar blijft voor watersporttoeristen. Wethouder Harry van der Molen maakte dat gisteravond aan de inwoners bekend. Lees verder.

Model Milou uit Menaam ‘natuurtalent'
In korte tijd weet Milou Groenewoud (23) uit Menaam het ver te schoppen als model. Binnen een paar maanden is ze al het gezicht van meerdere campagnes en vliegt ze de hele wereld over. Lees verder.

Politie start whatsapp-project
HEERENVEEN - De politie start een project om met whatsapp-groepen verdachte situaties eerder in kaart te krijgen. Lees verder.

De belofte tussen Steven en Rense
Regisseur Steven de Jong en acteur Rense Westra hadden een bijzondere band. Twintig jaar geleden beloofden ze elkaar dat ze elkaar nooit zouden laten vallen. Lees verder.

Kermis tijdens Sneekweek wordt niet uitgerekt
SNEEK De Sneekweek is vorig jaar verlengd tot negen dagen. De kermis zou mogelijk volgen, maar concurrentie uit Zwolle gooit roet in het eten. Lees verder.

‘Alternatief voor molens mag'
HEERENVEEN - Friesland hoeft zijn aandeel duurzaam opgewekte energie niet per se met windmolens te leveren. Alternatieven mogen ook. De leider van regeringspartij VVD in de Tweede Kamer, Halbe Zijlstra, zei dit gisteravond op een politiek café in Heerenveen. Lees verder.

Geduld bij lokken grazers
NIJEBERKOOP Vorig jaar lukte het It Fryske Gea niet om de 21 Schotse Hooglanders van de Delleboersterheide te vangen voor hun ‘apk'. Nu proberen ze het opnieuw. Lees verder.

Alcoholslot onder druk
LEEUWARDEN - ,,Heel erg blij'' is Nico de Vries van advocatenkantoor Anker en Anker met het besluit van de Hoge Raad over het alcoholslot. Lees verder.

Dorpsbewoners leren reanimeren met AED
FEANWÂLDEN - Ruim 25 inwoners van Feanwâlden en Feanwâldsterwâl nemen deel aan een training reanimeren met een AED. Het gaat om een project van Dorpsbelangen in samenwerking met EHBO-vereniging Dantumadiel. Lees verder.

Sensor waakt over kwetsbare oudere
LEEUWARDEN - Honderd alleenstaande ouderen in Friesland worden komende tijd thuis met sensoren in de gaten gehouden om ongelukken in en om huis te voorkomen. Lees verder.

Geef bijzondere vondsten door
LEEUWARDEN - Het is dit voorjaar allemaal anders dan anders. In voorgaande jaren publiceerde de Leeuwarder Courant op internet een kaart van de eerste kievitseieren die in de Friese gemeenten werden gevonden en officieel werden aangeboden aan de burgemeesters. Dat zit er dit jaar met het raapverbod niet in. Toch probeert de krant de lezer op de hoogte te houden van het wel en wee van de kievit en de andere weidevogels. Lees verder.

Aanbieden ‘Jodenzeep' leidt tot aanklacht
DOKKUM - De Bond van Antifascisten dient vandaag een aanklacht wegens discriminatie in tegen militariahandelaar Teake Visser uit Dokkum, omdat hij een stuk RIF-zeep op Marktplaats heeft gezet. Lees verder.

Verkeerd medicijn wordt gevangene fataal
VEENHUIZEN -  Een gedetineerde in gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen is overleden, nadat hij verkeerde medicijnen kreeg uitgereikt en innam. Lees verder.

Een markant hotel en heel veel kerken
Cornelis en Hink Eldering, grootvader en kleinzoon, waren beiden architect en bouwden onvermoeibaar aan een grote reeks kerken, scholen, woningen en toonzalen in het Noorden. En een opvallend hotel. Lees verder.

Gangsterduo raakte in ‘keten van geweld'
ASSEN Hoe langer hun rooftocht duurde, hoe meer geweld Marcos van der P. (26) uit Harkema en Enise B. (20) uit Enschede gebruikten. Lees verder.

Aanbieden ‘Jodenzeep' leidt tot aanklacht
DOKKUM - De Bond van Antifascisten dient vandaag een aanklacht wegens discriminatie in tegen militariahandelaar Teake Visser uit Dokkum, omdat hij een stuk RIF-zeep op Marktplaats heeft gezet. Lees verder.


hierDenk aan het milieu voordat u print!